Pàgines

dijous, 26 d’abril del 2012

CONSTRUCCIÓ DE PLANS INCLINATS

La construcció d'un pla inclinat de cartó no és una tasca que impliqui moltes dificultats. La raó per la qual s'ha triat, a part de per l'economia dels materials i per a la facilitat del desenvolupament, és que permet, en pocs dies, tenir el material necessari per un estudi posterior.

Els alumnes es senten part del procés, elaboren el seu propi pla i observen, alhora que estan satisfets, la seva feina.

Amb aquesta pràctica s'aprèn a:
  • Aplicar els coneixements sobre els materials.
  • La utilització d'eines com el transportador d'angles, esquadra i cartabó, així com la pistola termoplàstica.
  • L'aplicació dels conceptes i, posterior comprensió, del moviment rectilini uniformement accelerat.
  • Analitzar la relació entre inclinació del pla i material-pes de l'objecte en estudi.
  • Estudi de la velocitat i l'acceleració i elaboració de gràfiques
El resultat d'aquest treball col·laboratiu entre les àrees de l'àmbit científic-tecnològic i tecnologia el podeu veure en el següent vídeo.

En la meva opinió va resultar un treball en què els alumnes varen gaudir i varen passar gust tant en l'elaboració com en les diferents activitats realitzades posteriorment.

6 comentaris:

  1. Vàrem construir unes plataformes de diferents graus per tirar varies pilotes de diferents diàmetres i materials per veure el que tardaven en baixar.

    S'esperava que quant més gran la bolla o més pesada tardés menys en baixar i agafés més velocitat de caiguda. Però més o menys tardaven el mateix.

    Les úniques diferències s'observaren en canviar la inclinació de pla.

    La experiència me va agradar molt.

    ResponElimina
  2. Vàrem construir una plataforma de cartró, utilitzant un transportador d'angles. No vàrem tenir cap dificultat en la construcció. Les diferents peces de cartró les vàrem aferrar amb cola termoplàstica.

    Més o menys vam obtenir els resultats esperats. Algunes bolles agafaven més velocitat que d'altres, sobretot, en canviar la inclinació del pla.

    Vam gaudir de l'experiència i va ser molt entretengut. a mi en paticular, me va agradar molt.

    ResponElimina
  3. Al projecte consistí en construir un pla amb una inclinació determinada. Noltros vam construir el de 30 graus.
    Per a tenir la inclinació que voliém vam utilitzar un transportador d'angles i el material del pla que vam utilitzar és cartró que, posteriorment, vàrem pintar.

    La següent part de l'experiència era deixar caure pel pla, diferenst bolles de varis pesos, mides i materials i observàrem que tardaven el mateix en baixar.

    En canviar de pla s'observaven diferències de velocitat i temps a les bolles respecte els plans anteriors.

    ResponElimina
  4. El meu company i jo vam enllestir el pla de cartró rápidament. En acabar, després d'haver pintat el pla, el van deixar secar uns dies.

    La segona part de la pràctica va consistir en cronometrar la baixada de 3 0 4 bolles diferents pel pla inclinat. També vam comprobar les diferències amb altres plans de diferent grau. En canviar la inclinació del pla canviaven els temps de caiguda.

    Vaig disfrutar pintant el pla inclinat!

    ResponElimina
  5. El pla inclinat de cartó que vam construir era de 60 graus. Quant vaig posar sa bolla dalt del pla inclinat la vàrem deixar caure. No esperava que baixés tant ràpid! Va tardar molt pocs segons.


    Va ser una pràctica entretenguda.

    ResponElimina
  6. Primer vàrem prendre mides i les marcàrem a un cartó. Una vegada tot retallat aferràrem les peces. Una cop tot aferrat i amb la cola seca, vàrem pintar el pla amb un color que ens agrada.

    A la segona part de la pràctica amb bolles, que han de ser petites, les vam deixar caure pel pla inclinat i vam cronometrar-les per comprovar el temps que tardaven en arribar abaix.

    ResponElimina